1990-96 ”Uuteen nousuun”, Mikko Kangasjärvi

Olin fanittanut Yötä Varietee –levyn aikoihin, mutta sen jälkeen bändi oli jäänyt sen verran taka-alalle että kun sovimme Ollin kanssa ensimmäisen tapaamisen kesätyöpaikalleni maalikauppaan, en ollut yhtään varma minkä näköinen kaveri minun pitäisi tavata. Tunnistin kyllä lopulta ollimaisen ylväästi keskellä kauppaa seisseen hahmon heti.

Lähdimme ajamaan kohti Harasoo –studiota, jossa meillä oli ensimmäiset treenit. Olli kysyi heti oliko minulla muita bändejä, johon vastasin että kyllä: bändi nimeltään Ruby Tuesday. Seuraava kysymys tuli nopeasti: ”Onko ne sulle tärkeitä?” Olli halusi heti nuorukaisen selkeästi omaan leiriin.

Harasoo –studio oli oikeastaan vain kotistudio, mutta sekin oli kokemus keltanokalle. Heti ensimmäisten treenien jälkeen nauhalle saatiinkin pari biisiä, Viivy aamukuuteen ja Liekki – Hakulisen säveltämä valssi jota varten Olli oli alun perin minua mukaan pyytänyt.

Mietin bändiin lähtöä viikon Lontoossa. Silloin kävin kaupungissa toista kertaa, nyt käyntikertoja on kasassa jo 33. Hakulisen biisit soivat päässä koko ajan ja tuntui siltä, että tilaisuus on pakko käyttää. Lähdin mukaan ensimmäiselle keikalle Musiikki ja Media –tapahtumaan Hotelli Rosendahlissa Tampereella, mutta aikamoista empimistä koko syksy osaltani oli. Ikäeroa muihin soittajiin oli paljon. Varsinkin Janista ja Jesusta tuli kyllä nopeasti hyviä ystäviäni. Jesu oli itse asiassa ensimmäinen helsinkiläinen johon olin ikinä tutustunut.

Talvi 1990 tehtiin levyä. Kun Vie mut minne vaan –single oli saatu kauppoihin, odottelin kovasti sille radiosoittoa mutta ei sitä juurikaan kuulunut. Kun lopulta kuulin biisin kaverin autoradiosta niin kyllä tuntui hienolta.

Keväällä 1991 teimme keikkoja jonkin verran, kymmenkunta. Huomasin nopeasti että keikkamatkat olivat minulle vieras maailma. Studiohommista tykkäsin, keikkareissuista en.

Vieraantumisen tunnetta lisäsi sekin, että muihin jätkiin verrattuna olin vasta opintomatkalla, kokemassa kaikkea ensimmäisen kerran. Muut olivat unelmansa jo saavuttaneet ja ne olivat ehtineet murskautuakin. Bussissa muisteltiin vain millaista oli vuonna 1985.

Kesällä 1991 päätin etten jatka bändissä. Armeijaan meno oli luonteva syy jäädä sivuun, mutta ei se oikeasti mikään syy ollut.

Lue lisää: 1990-96 ”Uuteen nousuun”, Jesu Hämäläinen

Lue lisää: 1990-96 ”Uuteen nousuun”, Mikko Kangasjärvi

Lue lisää: 1990-96 ”Uuteen nousuun”, Olli Lindholm