2006- Vakiintuneen suosion aika

Kolmen illan varieteen jälkeen Yö –yhtyeen oli vaikea tehdä enää keikkarintamalla mitään isompaa kuin mitä jo tehty oli. Niinpä bändi keskittyi tekemään sitä, mikä oli ollut sen suosion kivijalka jo yli 25 vuoden ajan – kiertämään Suomea ja tekemään laadukkaita keikkoja klubeilla, ravintoloissa, tanssilavoilla ja 2000-luvulla bändien kiertueaikatauluihin ilmestyneissä laskettelukeskuksissa.

Vuonna 2007 ilmestyi bändin seuraava levy Valtakunta, jolta singleiksi lohkaistiin biisit Satukirjan sankari, Rakkautta vain? ja Taikasanat. Vuosi toi mukanaan myös jälleen yhden miehistönvaihdoksen, Antti lopetti pestinsä rumpalina ja useampaan otteeseen aiemminkin Yö –yhtyeeseen kaavailtu Ari Toikka aloitti yhtyeen uutena kannuttajana. Vaihdos toi uutta otetta bändiin ja etenkin sen live-esiintymisiin, Toikan omin sanoin: ”Antti on oikea muusikko ja minä olen teurastaja.”

Uuden Loisto -albumin tekeminen aloitettiin syksyllä 2008 ja valmis levy + samanniminen konserttikiertue näkevät päivänvalon syksyllä 2009. Levyllä kuullaan vielä aiempaakin enemmän Jussi Hakulisen tuotantoa, aika kesästä 2008 eteenpäin kun on ollut taiteilijasielulle vahvaa luomiskautta. Uutena biisintekijänä Yö-yhtyeelle debytoi myös Tomi Aholainen. Toisen hänen biiseistään Olli laulaa duettona Maria Lundin kanssa. Duettojahan Yön levyillä on 2000 –luvulla kuultu aiemminkin, Rakkaus on lumivalkoinen -albumilla vierailee Päivi Lepistö ja Kuolemattomalla Annika Eklund.

Levyltä julkaistiin ensimmäisenä singlenä nimikappale Loisto jo keväällä ja syyskuun 2009 alussa ilmestyi kakkossingle Kiitos ja kunnia johon tekstin on tehnyt Herra Ylppö. Syyskuun lopussa bändi starttaa jälleen uudelle massiiviselle konserttikiertueelle kirjoittamaan taas uuden palasen Yhden Yön tarinaa ja Suomirockin historiaa.

Lue lisää: 2006- Vakiintuneen suosion aika, Mikko Kangasjärvi